Utisci balkanskih mladiCa o II regionalnoj konvenciji

Druga regionalna konvencija „Hoću da znam – priča2″ (od 20. – 24. avgusta 2014. , Beograd) je za nama, a u nastavku pročitajte šta učesnici kažu o njoj.

Bojana Krstović, 18, MladiCa iz Crne Gore:

“Utisici su super nemam reči :)”

Nikola Paunović, 24, MladiCa iz Srbije

“E pa ovako..malo sam uspeo da sredim utiske..konvencija prosla ekstra..sadrzajno, veselo, edukativno..sve u jednom,  jedino mi žao sto nisam bio od prvog dana, ali šta da se radi..”

Nemanja Kantar, 24, MladiCa iz Hrvatske:

“U životu se nikada tako slobodan nisam osjećao. Toliko duša koje su prošle isto šta i ja, neopisivo. Imam puno prijatelja, dosta njih jako dobrih, no ono što smo mi svi proživjeli nekako nas je dublje povezalo, osjećao sam kao da svakoga znam cijeli život. Zaljubio sam se u sve vas. U neke više, u neke manje. Ali ljubav je obilježila ta 4 nezaboravna dana! Ljubav prema ljudima! Hvala. Krenuo sam u Beograd ne očekivajući ništa, a dobio sam sve. Toliko. Volim vas sve!”

Milica Šimonović, 17, MladiCa iz Srbije:

 “Konvencija koja se upravo završila, ostavila je poseban utisak na sve nas. Mnogo zabave, radionica, verbalnih treninga, energizera i adrenalina strpanih u 4 dana su odradili svoje. Konvencija je sabrala 60 različitih ljudi iz 6 drzava, okupljenih zbog zajedničke priče koja nas sve povezuje. Ovi dani su bili ispunjeni entuzijazmom, smehom i pozitivnom energijom. Prevazišli smo sami sebe i pomerili granice. Neki učesnici konvencije opisuju ovo iskustvo kao 4 najlepša dana u zivotu. Druženje sa ovim ljudima stvarno treba doživeti. Od radionica o polu i rodu, etiketiranju, stereotipima i predrasudama, diskriminaciji, kulturi, preko paintballa, voznje motorima, Avalskog tornja, provoda u kafani „Korčagin“, do žurke sa rok muzičarima. Svi smo se sjajno uklopili i povezali. Ponosna sam na sve nas jer smo, i pored svih predrasuda i nerazumevanja okoline, uspeli da odemo korak dalje, naučimo kako da nastavimo podignutih glava i da ispunimo zivot smehom i nadom. Jedva čekam sledece veliko druženje sa balkanskim MladiCama i njihovim prijateljima.”

Vladimir Stanojević, 19, MladiCa iz Hrvatske:

“Hm….jednostavno ne znam na koji način započeti i opisati ono što sam doživio na ovom skupu…jedino mogu reći da je sve bilo savršeno, ali ništa manje nisam ni očekivao.  Krenuvši od svi radionica, jahanja konja na energizerima, glume šamara, neizostavnih bajkera, vožnje bajsa na Adi, druženje s čoporom VUKOVA, savršene atmosfere u kafani “Korčagin” i na sve to odlična svirka u URMUS-u. 4 dana bio sam okružen sa fantastičnim ljudima i jedva čekam sljedeću godinu da se svi ponovo okupimo.  Veliko hvala Vladimiru i Dragani što su sve ovo organizirali i naravno svima iz Krijesnice koji su nas poslali u Beograd.  Sve vas voli Vladimir”.

Nikolina Krstičević, 24, MladiCa iz Hrvatske:

“4 savršena dana koja ću pamtiti do kraja života, s ovim mogu usporediti jedino dane kada sam upoznala Mlade Krijesnice. Poseban doživljaj kada susretneš mlade koji su preslični tebi, s kojima možeš pričati potpuno otvoreno, posebno o bolesti. Ponosna sam na sve nas kad vidim kako smo za jako malo vremena prihvatili druge, stekli prijateljstva, a posebno i jako puno toga naučili. Zanimljivo je kako smo se jako brzo „navikli“ na timski rad te stekli povjerenje u motoriste koji su nas vozili do Avale, za što vjerujem da je većini nas potrebno malo više vremena… Jedva čekam da se dogodine ponovno svi sretnemo , a i sve ovo nam postavlja izazov da sljedeću konvenciju organiziramo još bolje”.

Davor Pupovac, 25, MladiCa iz Srbije :

“Konvencija se završila. Završila se jos jedna od najlepših priča u mom životu. Pamtiću 20ti avgust kao najsrećniji dan, a taj, taj 24ti kao najtužniji. Šta reći osim četiri prelepa, predobra dana. Upoznati nove ljude fenomenalno, a sresti se opet sa onima koje već znaš neprocenjivo. Sjajne radionice, druženja, različite a tako slične priče. Pozitivna energija, osmeh i volja nesto sto se ne viđa svagde. Paintball, enerdzajzeri, bajkeri, kafane nesto čega ću se sećati ceo život, nešto što nikada neće isploviti iz mojih misli. Ponosan na sebe, na sve ljude koji su bili, i sa kojima sam bio srećan ta ‘samo’ ta četiri dana. Jedva cekam sledecu konvenciju,i da vas sve opet vidim. Da se zahvalim Vladimiru i Dragani na svemu. Sve vas volim i obožavam, i svi mi nedostajete!”

Mihael Ševa Severinac, 22, MladiCa iz Hrvatske:

“Stvarno je teško naći prave rijeći koje mogu opisati tih par dana. Ove godine smo nadopunili prošlo okupljanje jer je sve bilo u opuštenom i ležernom tonu. Po tome dolazimo do one najbitnije stvari takvog okupljanja,a to je upoznavanje nama istih iz drugih država i kultura. Radionice u kojima smo zajednički trebali osmisliti nešto novo,gdi je svatko imao priliku iznijeti svoje ideje,mišljenje i kritike poučile su nas zajedničkom radu i povezivanju. Iskusili smo stvari i doživljaje koje nebi smo mogli nigdje drugdje kao vožnja motorima i druženje s bajkerima. A najviše prilika da zasviram pred takvom ekipom kakvu nigdje nebi mogao okupiti,za koju sviram iz duše i koja sluša iz srca. Steći prijateljstva sa divnim i dragim ljudima koja neće lako izblijediti. Te dane nikad nećemo zaboraviti jer su duboko utisnuti u svima nama. Oni će mi ostati snaga i moć da prelazim kroz život i prepreke na koje naletim! Dragocijeno!!!  Budite moja voda jer ja sam sada vatra…  :)”

Vladimir Radulović, VladaR iz Beograda (matori iz Čika Boce), Srbija:

Eh, kako se teško vratiti u normalne tokove posle ovoliko emocija protekle nedelje. Veoma sam ponosan što sam sa divnim mladim ljudima slavio život, slavio prijateljstva, slavio ljubav, slavio mladost. I istina je da je čovek mlad dok god se tako oseća. Vidimo se u nekoj novoj priči…. Volim vas sve…”