MladiCe, druženje i život…

MladiCe- grupa mladih od 14 do 23 godine, koji su završili onkološko lečenje,  proveli su sjajna 2 dana. Pratioci smo bili mi iz Čika Boce kao i naši dragi prijatelji Miško i Zorica iz udruženja “Uvek sa decom”.

U Valjevu su nas dočekali bajkeri kluba LIONS.  Svako je imao priliku da na izabranom motoru i sa sopstvenim vozačem projezdi gradom Valjevom, pod policijjskom pratnjom i sirenom, prolazeći kroz crvena svetla. Posle odmora jos 6km sa njima do manastira Jarinje, gde nas je ugostio iguman Mihajlo. Možemo reći da je iguman imao šta da nauči od naših mladih. Naši heroji su pričali o svom iskustvu bolesti i kako se nositi sa svim strahovima, gubitkom privatnosti, gubitkom dela tela ili organa, o svim stradanjima koja psiholozi porede sa ratnim stradanjima.

Noćili u Soko gradu, u manastirskim konacima sv. Nikolaja Velimirovića. Prelepo, mirno, spokojno. I tu opet avantura, penjanje do krsta. Do vrha je putokaz 10 božjih zapovesti. I oni bez ekstremiteta, kao i oni sa endo protezama su došli na vrh. Staza je zahtevna i penjanje traje 45 minuta, a spuštanje nesto malo duže. Sviće novi dan. Ispraća nas otac Zoran, duboko dirnut nasim MladiCama, sa suzama u očima.

Naša avantura se nastavlja do Ljubovije, na obali Drine. Kapetan Zoran i Rafting Klub Drinska Regata, Načelnica opstine Ljubovija,udruženje žena “Vila”, nas dočekuju i počinje vožnja Drinom. Prskanje vodom, plivanje, pevanje, veslanje. 12km smeha, slavljenja prirode, života, mladosti. Adrenalin u venama. Sreća i čistota u srcima. Vratiti i opet podstaći u njima osećaj nepobedivosti. Bila je čast učestvovati i biti deo ove mlade ekipe. Osećaji su izmešani, taj unutrašnji osećaj sreće je nešto što će sve nas držati neko vreme.

Deo dozivljenog pogledajte u nasem allbumu. http://www.facebook.com/media/set/?set=a.396431247078667.89842.122809191107542&type=3

“Neću da moji dani prođu u prazno nego da hodim ovom zemljom noseći svetlo. Pa i malo svetlo, dovoljno je.” 🙂

Veliko hvala, još jednom,  svima koji su pomogli u realizaciji ovog vikenda.

  • Za štampu se pobrinula štamparija “SZR POINT” iz Zemuna i naš prijatelj Vlada
  • Za roštiljanje na Tari grupa građana udruženja “Roštiljanje
  • Za pripremu roštilja Dragan, Nikola i Ognjen Simić.
  • Vožnja motorima, moto klub LIONS Valjevo
  • Splavarenje Drinom, Rafting klub “Drinska regata” Ljubovija
  • Prevoz autobusom LASTA
  • Noćenje u konaku Svetog Vasilija, Jerej Zoran
  • Sitni troškovi puta, zaposleni preduzeća Atrium Consulting d.o.o.