Druga regionalna konvencija MladiCa – mladih lečenih od raka u detinjstvu „HOĆU DA ZNAM! Priča2“

…oni su pobedili rak, predrasude, strah i laž, stekli moć i zajedno sa svojim saborcima iz regiona ne odustaju od menjanja pogleda svima…

Od 20. do 24. avgusta, u Beogradu je održana druga regionalna konvencija MladiCa – mladih lečenih od raka u detinjstvu. Ovaj regionalni skup okupio je mlade uzrasta od 16 do 26 godina, iz 6 zemalja bivše Jugoslavije, među kojima su Srbija, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija, Makedonija i Bosna i Hercegovina.

Program konvencije je realizovan svakog dana od 10 do 17 časova u Terapijskom vrtu na Adi Ciganliji i obuhvatio je niz specifičnih radionica i aktivnosti.

Cilj ove konvencije jeste da mladi lečeni od raka u detinjstvu razmenjuju svoja iskustva i saznanja, organizuju i pokrenu aktivne, formalne ili neformalne grupe koje će doprineti prepoznavanju sopstvenog identiteta i podstaknuti psiho-socijalno osnaživanje mladih koji su prošli kroz proces lečenja od bilo koje vrste karcinoma. Pored toga, na ovaj način se ojačava postojeća neformalna regionalna mreža MladiCe Balkana i podstiče njihove zajedničko delovanje, ali i prenose veštine zastupanja, samozastupanja i javnog zagovaranja.

Drugu regionalnu konvenciju MladiCa su organizovali Čika Boca, MladiCe, uz nesebičnu pomoć udruženja Uvek sa decom i Zvončica, a posebnu zahvalnost dugujemo i donatorima: Vip mobile, Hostel Centru i JP Ada Ciganlija, kao i svima drugima koji učestvuju u ovom događaju.

Druga regionalna konvencija MladiCa Balkana „Hoću da znam! Priča2” ove godine je deo Čika Bocinog projekta „ZLATNI MINUT“ koji finansira Vip mobile sa korisnicima putem svoje tradicionalne novogodišnje akcije društvene odgovornosti. Ovaj celogodišnji projekat obuhvata i sprovođenje inovativne psiho-socijalne (savetovalište „Ma mogu ja”) i vršnjačke podrške, Internet radio MladiCe (koji vode mladi lečeni od raka), kamp „MI MOŽEMO SVE!“, kao i niz lokalnih akcija za bolji svet u kojem živimo (Budi svoj, nisi broj!, MladiCe sade mladice!, Mogu ja, možeš i ti! Magični ugao i dr).

Fotografije možete videti na FB stranici.